In2Living

WoodWick

Geschiedenis van WoodWick

WoodWick is een geurlijn die zijn oorsprong vindt in Amerika onder de naam van Virginia Gift Brands.

Het bedrijf is opgericht in 1990 in een garage in Lynchburg, Virginia, Amerika. Niet ver van de plaats waar het allemaal begon, ligt inmiddels de moderne fabriek aan de uitlopers van de prachtige Blue Ridge Mountains.

De opzet en missie van het bedrijf is door de jaren heen onveranderd gebleven en net als in het vroege begin hebben ze maar een doel: “het leven van mensen zoals jij en ik verrijken door het creëren van unieke huisparfums van hoogwaardige kwaliteit”.

Woodwick was de eerste ontwikkelaar waarbij de kaars voorzien is van een houten lont.

Dankzijde de combinatie van technieken, het gebruik van aangename, authentieke geuren en sojawas zijn de WoodWick kaarsen hoogwaardige kwaliteit geurkaarsen. Dit incombinatie met het natuurhouten lont zorgt ervoor dat iedere WoodWick kaars een bron van aangename geur en zacht knisperende geluiden is.

WoodWick geurkaarsen
Woodwick geurkaarsen en wax melt

Hoe werkt een WoodWick kaars?

WoodWick kaarsen zijn zeer populair op dit moment. De kaarsen zijn gemaakt met een unieke houten lont die een rustgevend knetterend geluid maakt wanneer ze branden. Maar hoe werkt een WoodWick kaars precies?

De kaarsen zijn volledig opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten. Het proces van het maken van een Woodwick-kaars begint met het selecteren van het juiste pitmateriaal. De houten lonten die in deze kaarsen worden gebruikt, zijn zorgvuldig vervaardigd met hoogwaardige wassen, natuurlijke oliën en plantenextracten om ervoor te zorgen dat ze schoon branden. Om dit te bereiken worden de kaarsen gemaakt van soja- of bijenwas, dit geeft een schonere brand en zorgt ervoor dat er minder rook geproduceerd wordt. 

Soorten WoodWick producten

WoodWick is een vooruitstrevend merk dat zich richt op hoge kwaliteit geurkaarsen die een ware beleving zijn. Kortom een echte geursensatie met een knisperend geluid.

De geurkaarsen van WoodWick zijn er in de volgende modellen.

Belangrijke brand tips voor WoodWick

Om maximaal te genieten van WoodWick kaarsen is het belangrijk om deze de eerste lang genoeg te laten branden.

De wax van de kaars moet tot aan het glas gesmolten zijn voordat je de kaars dooft. Dit kan (afhankelijk van de grootte) 30 tot 60 minuten duren. Vaak wordt geadviseerd de kaars de eerste keer minimaal 3 uur te laten branden voor een optimaal resultaat.

Hiermee voorkom je dat de wax gaat ‘tunnelen’. Dit wil zeggen als de kaars in het midden opbrandt maar aan de rand van het glas nog wax zit. Wanneer dit gebeurt zal de houten lont op den duur gaan ‘verdrinken’ en kunt je niet genieten van de maximale branduren.

Lijkt het alsof de kaars bijna uitgaat? Geen zorgen, dit is normaal. Ook met een kleine vlam blijft de kaars branden en zal deze zijn geur blijven afgeven.

Plaats je kaars altijd op een vlak en hittebestendig oppervlak. Zorg er uiteraard voor dat deze niet in de buurt staat van huisdieren, kinderen, of ontvlambare materialen.

Probeer te voorkomen dat je je kaars in de tocht plaatst. Hoewel bij WoodWick kaarsen roetvorming al een stuk minder is dan bij normale kaarsen kan door tocht roetvorming ontstaan op het glas in de kaars.

Bij een aantal WoodWick kaarsen (Mini, Medium en Large candles) dien je de houten lont van tevoren te trimmen tot ongeveer 6mm. Bij de Ellipse candle is dit niet noodzakelijk tenzij de vlam hoger dan 25mm is of de kaars rook gaat afgeven.

De houten lont van een hourglass-kaars (Large, Medium en Mini candles) dient vóór gebruik tot zo’n 6 mm getrimd te worden. De houten lont van een Ellipse Candle hoeft niet getrimd te worden, tenzij de vlam hoger dan 25 mm wordt of de kaars rook gaat afgeven.

Hoe trim je een WoodWick lont na het branden? Als de soja volledig gestold is gebruik je een stukje keukenrol om het gebrande deel van de houten lont af te breken (let op, je dient minimaal 5mm lont over te houden boven de soja was). Herhaal dit tot de gewenste lengte bereikt is. Zet niet teveel kracht, je wilt niet dat de lont breekt of rond gedraaid wordt.

Haal eventuele restjes lont uit de kaars. Het is namelijk anders mogelijk dat deze restjes later gaan mee branden waardoor er meerdere en hogere vlammen kunnen ontstaan in de kaars.

Na het branden van de kaars is het belangrijk dat je de deksel pas terugplaatst op het moment dat de sojawas afgekoeld en gestold is.

Doe je dit eerder, dan kan de warme zich opbouwen waardoor het glas kan springen.

WoodWick geuren

WoodWick heeft een groot assortiment aan geuren. Hieronder vind je een selectief overzicht van de diverse geuren die aangeboden worden.

WoodWick in onze collectie

Interesse in een PTMD artikel?

Bekijk PTMD collectie

Heeft u vragen over een product, bestelling of wilt u graag advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

€ 2,50 welkomstkorting

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang € 2,50 korting op jouw eerste bestelling.

Korting is geldig bij een bestelwaarde vanaf € 12,50