Inhoudsopgave

L'authentique krijtverf - matte muurverf - betonlook verf - metallic muurverf
Picture of Melanie Mueller

Melanie Mueller

Inhoudsopgave

L’Authentique, de verf voor een uniek interieur

Je wilt weer eens iets nieuws proberen in je interieur waar je op dit moment misschien wel een beetje op bent uitgekeken. Maar weet je nog niet zo goed wat? Ga eens aan de slag met de verf van L’Authentique. Deze verf zal perfect aansluiten bij jouw elegant, tijdloos of modern interieur.

L’Authentique is een revolutionaire verf gemaakt om jou te helpen bij het realiseren van jouw droominterieur. Het is een uniek stijlvol merk dat producten biedt die kwalitatief hoogwaardig, betaalbaar en veelzijdig zijn. Het assortiment aan kleuren en afwerkingen van L’Authentique stelt je in staat om met verschillende ontwerpen te experimenteren en iets echt unieks te creëren. De milieuvriendelijke verf is daarnaast ook vrij van schadelijke chemicaliën, waardoor het veilig is voor het hele gezin om te gebruiken. Zo kun je samen met je hele gezin jouw interieur vernieuwen.

Nieuwsgierig naar wat je allemaal met deze soorten verf kunt? Lees dan zeker nog even verder en ontdek hoe je met deze verf jouw interieur uniek kunt maken!

De geschiedenis van L’Authentique

L’Authentique is een Limburgse producent van verf en meubels. Het merk is ontstaan vanuit de passie voor interieur en design, dankzij Sylvia Schouten. Wat ooit begon met hoogwaardige zelf gemaakte verf is in enkele jaren uitgegroeid tot een modern interieurmerk.

Naast verf worden er nu ook unieke meubelstukken ontworpen en ontwikkeld. Hoe je het ook bekijkt, alle producten van L’Authentique zijn echte blikvangers voor jouw interieur. Dit komt door de combinatie van eigentijdse invloeden, een herkenbare stijl en minimalistisch details. Dankzij de rustige en moderne sfeer bieden de producten en ontwerpen van L’Authentique niet alleen een mooi plaatje voor het oog, maar een echte ervaring.

Met de verf van L’Authentique voeg je dus echt een beleving toe aan je interieur.

Meer weten over L’Authentique?
Bekijk dan de website van L’Authentique paints & interior

Krijtverf

Krijtverf is een unieke verfsoort die de afgelopen jaren erg populair is geworden. Dit type verf geeft muren, meubels en andere oppervlakken een andere uitstraling en creëert een fluweelachtige uitstraling. De krijtverf van L’Authentique is een hoogwaardige krijtverf die garant staat voor het beste resultaat. Het transformeert elk oppervlak gegarandeerd in iets bijzonders.

Let op dat je krijtverf niet verward met kalkverf of schoolbordverf. Op krijtverf kun je niet krijten, dit kan alleen op schoolbordverf. Het grote verschil met kalkverf is het feit dat in krijtverf voor een groot deel bestaat uit krijt terwijl kalkverf, je snapt het al, vooral bestaat uit kalk. Daarnaast hecht kalkverf alleen goed op steenachtige ondergronden terwijl krijtverf op veel verschillende ondergronden hecht. Hierdoor is krijtverf ook uitermate geschikt voor vele diverse projecten zoals muren, meubels en meer.

Let wel op, wil je bijvoorbeeld je kast verven met krijtverf, dan is het aanbevolen om de oude verflagen zoveel mogelijk te verwijderen voor het beste resultaat.

Eenmaal aangebracht, geeft deze krijtverf van hoogwaardige kwaliteit elk oppervlak een uniek karakter en textuur waardoor ze zich onderscheiden van de rest. Met welke kleur krijtverf ga jij aan de slag? Blauw, wit, grijs, groen of een van de andere vele mogelijkheden?

Krijt verf van L'Authentique
Resultaat L’Authentique krijtverf

Verwerking en werkwijze L’Authentique krijtverf

Wil je aan de slag met de krijtverf maar vraag je je af wat de beste werkwijze is om de verf aan te brengen? Wij leggen het je graag even uit.

Muren: De ondergrond dient schoon en vetvrij te zijn. De verf goed doorroeren en eventueel verdunnen met water. De krijtverf kan over eerder aangebrachte (latex)verflagen worden toegepast. Aanbrengen met een roller. Voor een rustieke uitstraling kun je de onverdunde verf aanbrengen met een blokkwast. Hiermee krijg je een zacht gestreept effect.

Hout: De ondergrond dient schoon en vetvrij te zijn. Oude verflagen zoveel mogelijk verwijderen. Het beste resultaat bereik je op toepassing van onbehandeld hout. Een oppervlak dat onderhevig is aan slijtage kun je het beste afwerken met een matte sealer.

Betonlook verf

Een muur met betonlook is tegenwoordig erg populair. Niet voor niets natuurlijk want het ziet er industrieel uit en past in vrijwel elk interieur zoals strak, modern, landelijk en industrieel. De betonlook verf van L’Authentique is dan ook een fantastisch product. De kleuren in deze verf bootsen de schoonheid van natuursteen na. Eenmaal aangebracht geeft het een hele natuurlijke uitstraling. Het is niet alleen sfeer bepalend maar ook een stuk makkelijker aan te brengen dan betonstuc.

Wil je een muur in je woonkamer of hal voorzien van een unieke uitstraling zonder al teveel gedoe? Dan is de betonlookverf van L’Authentique uitermate geschikt.

Als je denkt dat de betonlook verf alleen geschikt is voor muren dan heb je het mis. Wil je je trap verven maar er wel iets unieks van maken? Verf je trap dan met een betonlook verf. Zelfs meubels en woonaccessoires kunnen hiermee voorzien worden van een decoratieve, moderne betonlook.

Je kunt betonlook verf gebruiken voor onder andere:

 • Wanden
 • Vloeren
 • Trappen
 • Badkamer
 • Keuken
 • Toilet
 • Vensterbank
 • Aanrechtblad
 • Woonkamer
 • Tafel
 • TV-meubel
 • Hout

Let wel op, het is vaak belangrijk om de verf af te werken met varnish. Dit zorgt ervoor dat je verf waterbestendig is.

Betonlook verf van L'Authentique
Resultaat L’authentique betonlook verf

Verwerking en werkwijze L’Authentique betonlook verf

Wil je aan de slag met de betonlook verf maar vraag je je af wat de beste werkwijze is om de verf aan te brengen? Wij leggen het je graag even uit.

De ondergrond dient droog, vast, niet sterk zuigend en schoon te zijn. Vetaanslag en andere verontreinigingen volledig verwijderen met een ontvetter. Sterk zuigende ondergronden eerst in voldoende mate behandelen met een voorstrijkmiddel van L’Authentique en voldoende laten drogen.

Vervolgens één laag Betonlook Primer Wit van L’Authentique met roller of kwast aanbrengen. Daarna de Betonlook verf (ook één laag). De Betonlook verf voor gebruik zo min mogelijk roeren. De Betonlook verf kruislings of in banen opbrengen, afhankelijk van het gewenste eindresultaat.

Matte muurverf

Matte muurverf is de perfecte manier om kleur en stijl in elke ruimte te brengen. L’Authentique heeft een uniek assortiment aan matte muurverven. Hiermee kun je je creativiteit en persoonlijke stijl helemaal laten teugkomen in je interieur. Met meer dan honderd verschillende kleuren aan matte muurverf vind je gegarandeerd de kleur die past bij jou en je interieur.

Een matte muurverf geeft behalve een chique uitstraling ook een gezellig effect. Het verzacht namelijk het licht. Een bijkomend voordeel is dat onregelmatigheden in een wand of plafond verborgen word doordat er geen reflectie is.

Door de sobere, warme en gezellige uitstraling wordt deze verf vaak gebruikt in de woonkamer.

Matte verf van L'Authentique
Resultaat matte verf

Verwerking en werkwijze L’Authentique matte muurverf

Wil je aan de slag met de matte muurverf maar vraag je je af wat de beste werkwijze is om de verf aan te brengen? Wij leggen het je graag even uit.

Muren: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Nieuw gestucte muren eerst volgens voorschrift behandelen met een transparant voorstrijkmiddel. Je kunt de matte muurverf opzetten met een roller of kwast.

Hout: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Wij adviseren om houten meubels eerst te behandelen met een grondverf op oliebasis. Daarna het oppervlak licht opschuren en de matte muurverf met een kwast in één á twee lagen opzetten. Desgewenst kun je een oppervlak dat onderhevig is aan slijtage, afwerken met een Sealer.

Deze matte muurverf is goed reinigbaar, maar is niet geschikt achter een wasbak of kookplaat. Kokende vet spetters zullen altijd inbranden en vet en zeep vlekken trekken in de poriën. We adviseren om een muur achter een wasbak en kookplaat af te werken met een sealer of 2 componenten lak.

Metallic muurverf

Een metallic muurverf geeft een interieur een unieke touch en zorgt voor een opvallende muur! De metallic verven van L’Authentique zijn speciaal ontwikkeld om superieure dekking en sprankelende effecten te bieden waardoor elke ruimte uniek zal zijn. 

Hou jij er wel van om een unieke blikvanger in je huis te creëren? Dan is de metallic muurverf zeker iets voor jou!

Metallic verf van L'Authentique
Resultaat metallic verf

Verwerking en werkwijze L’Authentique metallic muurverf

Muren: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Nieuw gestucte muren eerst volgens voorschrift behandelen met een transparant voorstrijkmiddel. U kunt de metallic muurverf opzetten met een roller of kwast.

Hout: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Wij adviseren om houten meubels eerst te behandelen met een grondverf op oliebasis. Daarna het oppervlak licht opschuren en de matte muurverf met een kwast in één á twee lagen opzetten. Desgewenst kunt u een oppervlak dat onderhevig is aan slijtage, afwerken met een Sealer.

Twijfel je over de kleur?

Dankzij de handgeschilderde kleurenkaart van L’Authentique vind ook jij de juiste kleur voor je interieur! De kleurenkaart bevat 136 krijtverf kleuren, 12 betonlook verven, 4 metallic muurverven en de betonstuc kleuren. Dit geeft je een goed idee hoe de kleuren overkomen en wat in jouw interieur past.

Kom je er nog niet uit? Neem dan gerust contact met ons op voor advies. We helpen je graag om jouw droominterieur te realiseren.

Meng je eigen kleur met L’Authentique verf bij In2Living

Ondanks het uitgebreide kleur aanbod van L’Authentique kan het voorkomen dat de kleur die jij op het oog hebt niet verkrijgbaar is. Maar, geen zorgen. In onze winkel in Maasbracht beschikken we over een verfmengmachine. Hiermee kunnen we elke kleur verf voor je mengen.

Ben jij dus woonachtig in Maasbracht, Montfort, Echt, Linne of Stevensweert en ben je op zoek naar een specifieke kleur met de verf van L’Authentique? Neem contact met ons op, wij helpen je graag bij het mengen van jouw perfecte kleur voor je interieur.

Delen
Delen
Delen
Delen
Picture of Melanie Mueller

Melanie Mueller

Bij in2Living kun je terecht voor woondecoratie, accessoires, meubels, van diverse merken huis-parfums en geurkaarsen, cadeauartikelen en leuke “hebbedingetjes”.

Heb je dus kleine of grote plannen voor je interieur? Dan nodigen wij je van harte uit om eens te komen kijken in onze winkel. Niets nodig voor je eigen interieur? Dan is In2Living in Maasbracht de ideale lifestyle winkel om te slagen voor een leuk, origineel cadeau.

Anderen bekeken ook...

€ 2,50 welkomstkorting

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang € 2,50 korting op jouw eerste bestelling.

Korting is geldig bij een bestelwaarde vanaf € 12,50